Welkom!

Welkom op de site van de District Scouting Wedstrijden, regio Noord-Holland Noord, subregio Noorderkwartier.
Je vind hier foto's en berichten van de laatste DSW's de komende en wellicht binnenkort wat meer foto's uit het archief van een aantal jaren terug!
Kijk lekker rond!

Foto's

De eerste foto's van DSW 2017 staan online! Bekijken ze snel op deze pagina. Er zijn ook weer een flink aantal foto's van voorgaande jaren online gezet. Heb jij nog foto's voor in dit archief? Laat het ons weten!

Noorderkwartier ACHTSTE!

De afvaardiging van DSW Noorderkwartier, F.P.G. Future Planet Geus hebben weten door te dringen tot de top tien tot de ACHTSTE plaats, een enorm mooie prestatie! Van harte proficiat met deze mooie plek. Totaal waren er 106 ploegen die tijdens Pinksteren streden voor de landstitel bij de LSW, de volledige uitslag vind je hier: Uitslag LSW2018

De DSW kwam er weer aan! Toen onze leiding dat zei, sprongen we een gat in de lucht! We hadden er super veel zin in en nu zitten we hier het logboek te schrijven! Veel plezier met lezen!! 

Aankomst:

Eindelijk was het 8:00. Tijd om te vertrekken naar het Naaldeveld. We kwamen aan en stapte uit met de grootste big smile vanaf dat moment begon ons verhaal…De twee uur nadat we waren aangekomen:

De tent opzetten.

De vlaggenmast maken.

 De opening:

We deden met ze alle de opening en de vlag werd gehesen door het winnende groepje van vorig jaar. Daarna mochten we onze yell laten horen….

 

USA wij doen mee met de DSW.

Samen met Obama kijken wij tv

Waarop te zien is de DSW!

YEAH!!

 

De “groep” 1624 kwam uiteindelijk de ramp vertellen voor de ‘toekomstboom’. Vervolgens gingen we ons klaar maken voor de tocht…

De tocht…

Er waren eens 5 scouts die een beruchte tocht gingen lopen. Maar aan het begin raakten ze al verdwaald. Ze liepen en ze liepen en uiteindelijk kwamen ze 6 andere scouts tegen. Ze werden begfriends en samen dwaalden ze verder. Uiteindelijk waren ze zo wanhopig dat de groep met 6 scouts (1614) de noodenveloppe open maakten. Ze liepen met volle moed verder en wamen na 2,5 uur de eerste post tegen. Daar moesten we sexy menty’s met tennisballen op ons hoofd zetten en blokjes omgooien.

De 5 scouts en hun friends vervolgde de tocht. De volgende post was sneller in zicht dan verwacht. De volgende opdracht was zo snel mogenlijk de vlaggen met langen matchen. Na deze opdracht was het al bijna tijd. Dus zetten we de koers richting het kampterrein. Helaas hebben we maar 2 posten kunnen bereikt, maar we hebben de grootste lol gehad J

Het koken:

Het ging hamburgerVET goed. Het begon met de appels en chocolalala. Na een mooi brandend vuurtje die samen aangestoken werd konden de muffins en de chocolalala op het vuur. Als snel hadden we appels met chocolalalala klaar en ze waren VERUKKELIJK :P

De hamburgers volgde als 2e. Zelf gemaakt gehakt en ook gesneden beleg maakte ook het hoofdgerecht geslaagd.

Niet alles kon perfect gaan… Milou was zooooo enthousiast geweest over de muffins dat ze ze al ging uitdelen aan veel mensen, waardoor we een nieuwe lading moesten maken voor de jury. Gelukkig kwam alles goed en is ook het eten geslaagd!

THE END…

Ook deze dag is bijna ten einde. Het was super leuk en we hebben nieuwe mensen ontmoet.

Melissa, Milou, Kayleigh, Dixie en Nathalie van scouting Jacobus uit Akersloot (1601)